En ze werkten nog lang en gelukkig

Passie: vrijwilligen bij het EYOF

maandag 02 december 2013 17:27 uur

Deze zomer werd in Utrecht het European Youth Olympic Festival (EYOF) gehouden. Het was een groots evenement waarin 2500 jeugdige sporters (ca. 16 jaar) uit 49 landen met elkaar streden in 9 verschillende sporten.

Bij zo'n evenement zijn heel veel vrijwilligers nodig om alles georganiseerd te krijgen. Omdat ik zelf in Utrecht woon en sport mijn passie is, hoefde ik niet na te denken toen mij werd gevraagd of ik misschien mee wilde helpen.
En zo kwam het dat ik in de 3e week van juli elke dag op de atletiekbaan was te vinden om mee te werken op het wedstrijdsecretariaat. We waren daar iedere dag, ruim vóór aanvang van de wedstrijd en tot lang na afloop van het laatste nummer bezig met een team van ongeveer 10 man. Alles wat op de achtergrond nodig is voor een goede wedstrijd regelden wij: het dagelijks kopiëren van tientallen startlijsten, het verwerken van afmeldingen en wijzigingen, het vrijgeven van de uitslagen, het checken van de uitslagen op nieuwe records, het beantwoorden van vragen van coaches, atleten en pers, het afhandelen van klachten en protesten, en ook elke dag de publicatie van het weerbericht (droog, zonnig en warm!).

En het was geweldig ! Wat een inzet, wat een energie, wat een samenwerking, wat een goede sfeer, wat een passie !

En allemaal als vrijwilliger. De organisatie had ons "Festival Maker" gedoopt, in navolging van de Olympische Spelen in Londen. Een mooi gebaar: het onderstreept het belang van de inzet van vrijwilligers om het evenement te laten slagen.

En geslaagd was het. Niet in de laatste plaats door de enthousiaste inzet van al die duizenden vrijwilligers. Ik weet zeker dat de Festival Makers, net als alle atleten, tijdens het EYOF werden gedreven door hun passie voor sport. En dat je dan als vanzelfsprekend ervoor gaat om er een succes van te maken. Passie werkt !

Waar ligt jouw passie ? En waar vind je je passie in je werk ?

reageer op dit artikel

reageer op Passie: vrijwilligen bij het EYOF


Blogarchief

Tweets