En ze werkten nog lang en gelukkig

Magic Hour

dinsdag 29 mei 2012 14:58 uur

"Daar heb ik echt geen tijd voor!" Hoe vaak hoor je dat niet? Hoe vaak denk je het zelf? Kwestie van tijd? Of van prioriteit? We hebben toch allemaal even veel tijd: 24 uur in een dag.

Een aantal jaar geleden volgde ik een cursus timemanagement. Daarin zat de oefening "Magic Hour": Stel jouw dag heeft voortaan 25 uur. Wat zou je doen in dat uurtje extra? Slapen was een veelgehoord antwoord. Mmm, dat is toch eigenlijk zonde van dat toveruur. Ik weet nog dat mijn antwoord was: een boek lezen.

De vervolgopdracht in de cursus timemanagement was natuurlijk om de normale tijdsverdeling van je dag eens kritisch te beschouwen en te kijken of je dat toveruurtje toch niet ergens zou kunnen vinden. En dan natuurlijk ook besteden zoals je zou willen. (Dus niet slapen).

Hoeveel tijd besteed je aan je werk / studie, aan het huishouden, aan zorg voor kinderen (ouders, dieren)? Aan sociale contacten (verplichtingen), aan sport, aan jezelf? Hoe ziet dat plaatje eruit en wat vind je ervan? Zou je wat kunnen schuiven?

Zelf ben ik wat minder tijd aan werk gaan besteden en bespaar ik door vanuit huis te werken vooral veel reistijd. Ik kijk weinig tv. Ik besteed veel tijd aan sporten. Maar van dat lezen kwam maar weinig terecht. Daarom ben ik lid geworden van een leesclub (zie @leestocht op twitter) en sindsdien lees ik vrijwel iedere dag. Soms maar een half uurtje. Het brengt me veel ontspanning en voelt echt als een toveruurtje. Ook als het maar een half uurtje is.

Wat zou jij doen in jouw "Magic Hour"? Hoe zou je je "Magic Hour" kunnen vrijmaken voor jezelf?

reageer op dit artikel

reageer op Magic Hour


Carine de Vries, 31 mei 2012, 18:36 uur: leuk!

Blogarchief

Tweets