En ze werkten nog lang en gelukkig

Gewoon gedaan

vrijdag 28 oktober 2011 12:31 uur

Op 19 januari 2007 liep ik samen met mijn vriendin de Tongariro Crossing, de mooiste 1-daagse wandeling in Nieuw Zeeland.  Een van de hoogtepunten van onze reis van 3 maanden door dat land.
Terug van de wandeling, ontvingen we bij ons motel een certificaat en een t-shirt met de tekst: "Just done it !" Inderdaad, ondanks hoogtevrees, knie- en voetblessures, hadden we het gewoon gedaan. Wat een kick. "Gewoon gedaan" is bij ons thuis nog steeds een geliefde uitdrukking. Bij voorkeur Brabants uitgesproken met 2 zachte g's.

Gewoon dóen, met de klemtoon op doen, dat is de kunst. De klemtoon op gewoon, leidt tot passiviteit. Het gaat om de actie: niet aarzelen, niet twijfelen, vertrouwen in je zelf en gáán. Ik gun iedereen de kick. Of het nu in het werk is of in de sport, of in iets anders.
Sport en werk, dat zijn mijn passies. Ik ben een duursporter en doe aan triathlon en hardlopen. Ik stop daar veel tijd en energie in en haal er heel veel voldoening uit. Én het houdt me fit en gezond.
In mijn werk adviseer ik bedrijven op het gebied van gezond werken: werken met plezier en goede prestaties leveren, mogelijkheden  creëren, kwaliteiten benutten, gezonde en gemotiveerde mensen in gezonde en goedlopende organisaties.
In deze blog zal ik schrijven over thema's in mijn werk.  De titel van het blog heb ik al lang geleden bedacht: "En ze werkten nog lang en gelukkig." Dat is waar ik me voor inzet. Het zal gaan over wat me bezighoudt, wat ik lees en wat ik in de praktijk tegenkom. Over onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, gezond werken en mentale fitheid, leeftijdsfasebewust personeelsbeleid, benutten van kwaliteiten, ontwikkelen van mensen en organisatie, werken met plezier, effectieve communicatie en samenwerking, etc, etc. We zullen het zien. Ik ga het gewoon doen.
En m'n eerste blog ? Heb ik nu toch zo maar Gewoon gedaan !

reageer op dit artikel

reageer op Gewoon gedaan


Blogarchief

Tweets