En ze werkten nog lang en gelukkig

Dankjewel!

vrijdag 17 juli 2015 12:44 uur

Over de kick die je krijgt van waardering.

Begin deze maand stond Utrecht in het teken van de Grand Depart, de start van de Tour de France. Als fietser, sportliefhebber en francofiel moest ik daar natuurlijk bij zijn. Om het ook van heel dichtbij mee te kunnen maken, had ik mij ruim tevoren aangemeld als vrijwilliger. De vrijwilligers, in totaal zo'n 1500, werden "Tourmakers" genoemd, want zij maakten de Tour mogelijk: zonder hen geen Tourstart in Utrecht!

Het was een geweldige happening. Een groot feest in de stad. Alleen maar positieve mensen. Echt fantastisch.

De reden dat ik er hier nu een stukje over schrijf is dat ik 2 momenten eruit wil pikken, waar ik met ontroering aan terugdenk en die zo mooi illusteren hoe belangrijk het is om waardering te laten blijken: het maakt je blij en stimuleert je om je nog meer in te zetten.

Moment 1:
Aan het einde van de zaterdag, een hele lange & warme dag, liep ik met een groepje Tourmakers van het startterrein terug naar de locatie waar we ons moesten afmelden. Lopend langs het Merwedekanaal kwamen we burgemeester van Zanen tegen. De beste man applaudisseerde en boog naar alle Tourmakers en bleef maar roepen "Dankjewel! Dankjewel!"

Moment 2:
Op zondagochtend stond ik tussen het publiek in het hartje van de stad, vlakbij de Dom. Eerst kwam de reclamekaravaan langs. Aan het einde van deze optocht, reden 2 wagens van de reinigingsdienst van de gemeente Utrecht. Aan hen de ondankbare taak om de rotzooi in de stad op te ruimen die alle bezoekers achterlieten. De mensen in deze wagens kregen het grootste applaus en het hardste gejuich van de hele karavaan!

Wat kreeg ik een kick van deze momenten! Wat is het mooi als mensen hun waardering laten blijken en wat geeft het je energie.
Laat het ons stimuleren om wat vaker uit te spreken dat we vinden dat iemand iets goed doet of heeft gedaan. Kleine moeite, groot plezier!


Wanneer kreeg jij voor het laatst een blijk van waardering? En wanneer gaf je zelf iemand een compliment?

Blogarchief

Tweets