En ze werkten nog lang en gelukkig

Balans werk-privé: Terug naar 'van 9 tot 5'?

maandag 08 december 2014 15:19 uur

Werk en privé zijn tegenwoordig geheel met elkaar verweven. Op zoek naar een goede manier om werk en zorgtaken te combineren, beginnen 's ochtends we iets later om eerst de kinderen naar school te brengen en werken we 's avonds thuis nog een paar uur door om het werk toch af te krijgen. Prachtig, deze flexibiliteit, maar hoe houden we werk en privé in balans?

Is het nog wel zinvol om werk en privé uit elkaar te houden in de huidige maatschappij? De verwevenheid is schijnbaar onomkeerbaar, tenzij we teruggaan naar de strikte scheiding van werktijd en privétijd. Maar willen we daar wel naar terug? Terug naar 'van 9 tot 5'? Zowel werkgevers als werknemers ervaren er voordelen van dat de werk- en thuissituatie in elkaar overlopen. De keerzijde is echter dat het werk voortdurend aanwezig is, ook thuis…. 

 

Over het zorgen voor een goede balans tussen werk en privé heb ik samen met collega Sheila van de Sande een artikel geschreven voor Vakblad Arbo (nr 12 2014, Vakmedianet). Sheila en ik zijn lid van de coöperatie PreventPartner.

Hier kun je het artikel lezen ....

Hoe zorg jij voor een goede balans? Hoe laad je jezelf weer op?

reageer op dit artikel

reageer op Balans werk-privé: Terug naar 'van 9 tot 5'?


Blogarchief

Tweets