En ze werkten nog lang en gelukkig

Als ik later groot ben .....

dinsdag 17 april 2012 16:19 uur

"Later wil ik modeontwerper worden met een eigen zaakje of nagelstylist. Ik vind nagels lakken heel leuk, glitterblauw is mijn favoriete kleur" zegt Marijke van der Linden (10 jaar) uit Almere vandaag in de krant.
Elke dinsdag staat er in de Volkskrant een portret van een kind in zijn of haar slaapkamer met een aantal vaste vragen erbij. Een van die vragen is "wat wil je later worden?" Van astronaut tot vrachtwagenchauffeur, van dierenarts tot nagelstylist. Alles komt langs. Heerlijk om te lezen.

Het roept bij mij altijd de vraag op wat ik zelf wilde worden toen ik een jaar of 10 was. Ik weet het eigenlijk niet meer. Juf, denk ik, of misschien wel politieagent, of schrijfster. Zeker geen arbeids- en organisatiedeskundige, want daarvan had ik toen natuurlijk nog geen idee.

Laatst vroeg iemand me wat ik als kind heel erg leuk vond en wat ik daarvan nu in mijn werk terug zag komen. Goede vraag. Moeilijke vraag ook. Ik wilde vroeger altijd graag leren en was heel nieuwsgierig. Dat zie ik nu nog wel terug.
Ik geloof vast dat naarmate je in je werk meer elementen herkent van wat je als kind wilde worden en leuk vond, je werk je meer tevredenheid en voldoening geeft. Interessant dus om jezelf af te vragen: wat wilde ik later worden ? Wat vond ik als kind heel erg leuk ?

En ? Ben je het geworden of wat zie je nu terug in je werk ? Als je nu niet zo happy bent over je werk, geeft het antwoord op die vragen je misschien een richting om meer voldoening uit je werk te halen.
 

reageer op dit artikel

reageer op Als ik later groot ben .....


Blogarchief

Tweets